Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Abbahagyhatatlan csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db csirke, vagy tetszés szerint csirkemell, comb, szárny
» 5 dl tejföl
» 2 dl főzőtejszin
» 3-4 fej hagyma
» 15 dk füstölt sajt
» só
» bors
» pirospaprika
» majoránna
» őrölt kömény
» liszt
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 1 dl olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti és úgy fűszerezheti a csirkét.)
A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és a kikent tálba szorosan, egymás mellé rakjuk. A hagymakarikákat is beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és rárakjuk a csirkehúsokra. (Ha még maradt a fűszeres lisztből, azt is, azt is rászórhatjuk a tetejére.)
A tejfölt összekeverjük sóval, borssal, majorannával, zúzott
fokhagymával, esetleg pirospaprikával, a tejszínnel és az olajjal, és a hagymás húsra locsoljuk. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben /kb. 180 fok/ sütjük kb. fél órát, majd az alufóliát levéve tovább sütjük további 20
percet. Amikor már szép piros, puha és szaftos, akkor elkészült.
Megjegyzés / tipp:

Saláta illik hozzá.
1 komment 24 ember kedveli birann
2013.07.16 21:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
frenco69 2013.10.20. 16:52 (#1)
Egyszer abbahagytam-megis bántam!
Címkék
feldarabolt csirkét, lisztbe belekeverjük, lisztnek pirosnak, hagymát felkarikázzuk, hőálló tálat, csirkehúst beleforgatjuk, fűszeres lisztbe, kikent tálba, fűszeres lisztből, tejfölt összekeverjük, hagymás húsra, alufóliát levéve, Abbahagyhatatlan, hagymakarikákat, pirospaprikával, beleforgatjuk, előmelegített, csirkehúsokra, pirospaprikát, felkarikázzuk, beleforgatjuk, összekeverjük, fűszerezheti, rászórhatjuk, pirospaprika, fokhagymával, belekeverjük, majorannával, Alufóliával, fűszerezzük, főzőtejszin, feldarabolt, Megszórjuk, fűszereket, letakarjuk, leszedheti, tejszínnel, csirkemell, főzőtejszin, hagyma, füstölt sajt, majoránna, őrölt kömény, gerezd fokhagyma, olaj,
Sonkás rizsleves
0 komment 3 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes pudingos pite
0 komment 7 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös csirke
2 komment 15 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 9 ember kedveli
Citromos rizsgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Zöldséges burgonyagombóc leves
0 komment 6 ember kedveli
Krémtúrós-barackos pite citrommázzal
0 komment 5 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
burgonya fasírt
0 komment 11 ember kedveli
Túrókrémes torta
3 komment 31 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.